Nieuws
 • 2023-10-15 10:05:36

  VKH - VC Leest

  Vrijdagavond 13 oktober. Na de rampmatch van vorige week ontvangen onze reserven leider VC Leest. De jongens uit Leest hebben nog geen punt laten liggen!
  Onze topcoaches Marcus Hoppe en Nico Smedts hebben de afgelopen week een en ander bijgestuurd. Om niet in problemen te komen met mensenrechtenorganisaties kunnen we helaas geen verdere details geven.
  Het weer zit alvast mee. Na een lange periode van mooi droog weer, krijgen we eindelijk wind en bakken regen. Ideaal weer voor onze leeuwen.
  We starten dan ook sterk. Al na 3' forceren we een dijk van een kans, helaas gaat de bal net naast. Geen probleem, we versmachten de leider gewoon zodanig dat ze hun spel niet kunnen ontwikkelen. We gaan voor elke bal!
  Na 10' rolt Alexander Raspé de rechterflank op, bal naar binnen en jawel, Daan Marivoet legt beheerst binnen, 1-0.
  Niet slecht denken de neutrale toeschouwers. Tenminste al een eerredder voor die arme VK als Leest seffens begint. Maar, niets van, in het Jean Staldeurstadion delen we geen cadeautjes uit.
  Op het halfuur begint Rob Elegheert aan een Messiaanse solo. Hij zet 4 man in de wind, stoomt door tot aan de penaltystip, om dan cool de bal in de rechterhoek te leggen, 2-0.
  Het lijkt wel of onze jongens een long of 2 meer hebben dan vorige week. Met inzet én goed voetbal houden we die 2-0 vast tot de rust.
  Na rust gaan we gewoon verder op ons elan. Na 10' duikt Erwin Baghdasarians de ruimte in, balletje achteruit naar Serkan Ekinci. Serkanon in zijn gekende stijl: controle, balletje goed leggen en BAM, van ver buiten de 16 BINNEN, 3-0
  Het Jean Staldeurstadion ontploft. 3-0 tegen de onbetwiste leider, misschien had een iets zachtere aanpak deze week ook al goed geweest?
  Het dient gezegd, Leest probeert nog steeds te voetballen en krijgt ook nog wel enkele kansen. Maar dan hebben we natuurlijk nog altijd onze Yannick Maes die enkele wereldsaves uit zijn mouw schudt en gewoon zijn clean sheet opeist.
  Met zoveel mooie acties hebben we al heel wat spelers vernoemd, maar als we nog enkele uitblinkers moeten vermelden, zijn het wel Zino Clymans, Brent Vandermeulen, Jonas De Wit, Milan De Greef, Noah Smedts, Sam Marivoet, Mathias Roels, Loic d'Hamers en onze Josse Claes. Proficiat leeuwen, beresterke match.

  VK Heindonk, meer dan voetbal.

 • 2023-08-26 11:17:10

  Steunt u ons ook een Beetje?

  Alle info vind je hier.

 • 2023-07-02 11:26:18

  Ploegvoorstelling 23-24

  We kijken al vol ongeduld uit naar het nieuwe seizoen. Maar uiteraard niet zonder een goeie voorbereiding!
  Onze vertrouwde succescoach Yves Rottiers blijft op post en is al maanden bezig om een sterke en uitgebreide kern samen te stellen. We verwelkomen maar liefst 14 nieuwe gezichten bij onze seniors heren.
  Clubicoon Nico Smedts blijft Yves ondersteunen als afgevaardigde voor onze 1e ploeg. De positie van T2 werd afgelopen seizoen door meerdere mensen ingevuld, waarvoor dank aan Kevin Bevers, Wouter Robyns en Marcus Hoppe !
  Voor het nieuwe seizoen verwelkomen we Danny Bastiaens als nieuwe T2. Als speler eerder nog actief bij eersteprovincialer K Ternesse VV zal hij onze leeuwen zeker nog wat kunnen bijbrengen.
  Bij onze reserven werken Marcus en Nico samen verder als speler-trainers. Tenzij iemand Nico vertelt dat zijn benen bij het begin van het nieuwe seizoen samen 100 jaar oud zullen zijn?
  Onze sympathieke ex-doelman Johan Mees zal er ook dit jaar als afgevaardigde weer voor zorgen dat onze trainers en jongens zich volledig op het voetbal kunnen concentreren. Bedankt Mees!
  Benieuwd wie de nieuwe spelers zijn? Blijf ons volgen, binnenkort zie je hier de nieuwe leeuwen waarmee we het seizoen aanvallen.
  VK Heindonk, meer dan voetbal

 • 2023-07-02 11:21:05

  Ploegvoorstelling 23-24

  Bijna een jaar geleden begonnen ze er aarzelend aan. Voor het eerst een damesploeg op onze VK! 
  Niki de Kunst en Leendert Smedts gingen de uitdaging aan om een 20-tal dames onder hun hoede te nemen. Niki als coach en Leendert als afgevaardigde. Op papier, want Leendert stond elke training mee op het trainingsveld. Zon, regen, wind, vrieskou, allemaal geen obstakel om ook zijn voetbalwijsheid over te brengen op onze dames. Held!
  Een hoop gouden dames ter beschikking krijgen is 1 ding, daar ook nog een gouden ploeg van maken is nog wat anders. Geen probleem voor ons succes duo, al snel stond er een echte ploeg op het veld.
  In het begin van het seizoen werden al enkele mooie resultaten gehaald, maar was het tegen de sterkere tegenstanders nog even zoeken naar de gepaste tactiek. Na een goeie 2 maand stond er al een ploeg om u tegen te zeggen!
  Het ene na het andere mooie resultaat werd behaald. Meer zelfs, van november tot en met maart werd geen enkele keer verloren en in het eigen stadion moesten we pas in februari het eerste tegendoelpunt toestaan.
  De hel van de VK is intussen meer dan berucht. Als een echte succescoach gaat Niki del Arte steeds uit van de eigen sterkte, maar is slim genoeg om bij te sturen wanneer het nodig is. Met dit tactisch inzicht konden we ook de sterke tegenstanders aan. Zo stuurden we zelfs de latere kampioen zonder punten huiswaarts.
  Zeker niet onbelangrijk: de sfeer in de ploeg is fantastisch. En dat slaat ook over op onze supporters die trouw de wedstrijden volgen. Zeker bij de thuiswedstrijden maken de fans er telkens een feestje van!
  Missie geslaagd Niki en Leendert, we kunnen jullie gerust ons meest succesvolle seniors-trainersduo van de afgelopen 10 jaar noemen! Sorry Yves, Maxi, Marcus, Nico, Davy, Kevin,...
  Als club zijn we dan ook fier te mogen aankondigen dat deze toppers ook het komende seizoen de leiding zullen nemen over onze dames in de 3e provinciale!
  Bedankt voor alles en succes voor het nieuwe seizoen jongens.

  VK Heindonk, meer dan voetbal.

 • 2022-10-23 11:50:05

  Onze ouders langs de lijn

  Familie, vrienden en kennissen van onze spelers zijn van harte welkom!

  Ouders zijn één van de belangrijke schakels in onze werking. Ze zijn nodig om de jongeren positief te stimuleren, aan te moedigen en hun aanwezigheid te garanderen.

  Wij vragen dan ook positieve belangstelling en niet te veel aandacht voor de eigen prestaties van uw zoon/dochter. Leg niet te veel druk op de schouders van de jongere.

  Steun uw zoon of dochter in een mindere periode en relativeer zijn goede prestaties of die van de ploeg.

  Opleiden staat los van resultaten.

  Moedig alle spelers aan op een positieve manier, met het juiste taalgebruik, beheersing van emoties, geen confrontaties met de ouders onderling of met ouders van de tegenpartij.

  Coachen en begeleiden zijn een taak van de trainer en de technische staf. Ze trachten een opleidingsplan en een visie op lange termijn te volgen. Hierdoor is het mogelijk dat deze visie afwijkend is van deze van de ouders.

  Langs de lijn verwachten wij een rustig en sportief gedrag. Dit houdt in dat we geen afbrekende kritiek t.o.v. de trainer, onze eigen spelers, de tegenstrever, de scheidsrechter of onze club langs de lijn verdragen.

  De ouders bemoeien zich niet met de opstelling, speelwijze of welke andere beslissing van de trainer. Deze staat het dichtst bij alle spelers, werkt met hen, onderhoudt nauw contact met het bestuur en vergadert regelmatig.

  De trainers trachten op een zo correct mogelijke manier training te geven, rekening houdend met de voetbalkwaliteiten, de inzet en motivatie, de fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling van de spelers.

  De deuren van het jeugdbestuur staan open voor ouders, trainers en afgevaardigden die klachten hebben of andere meldingen willen doen omtrent de werking van onze club en trainers!

  Ook positieve meldingen zijn steeds welkom, dit geeft een voldoening aan al onze medewerkers die zich belangeloos inzetten voor de club!

  Bekijk ook eens dit filmpje, zet wel het geluid van uw computer aan.

 • 2018-08-15 09:35:04

  Spelreglementen jeugdvoetbal

  Klik hier voor een overzicht van de spelreglementen