VKH 2023

2022 werd een prachtjaar voor onze VK!
In het begin van het jaar mochten we de coronamaatregelen stilaan achter ons laten en namen we onze nieuwe terreinverlichting in gebruik. De avondwedstrijden bleken een groot succes voor onze seniors!

Spelers en supporters maken er telkens een leuke avond van. We zijn ook blij om op die avonden spelers en supporters van clubs uit de buurt te mogen ontvangen, en... dat we op zondag al eens tijd hebben om zelf eens naar die ploegen te gaan kijken. Het maakt het voetbal in onze regio alleen maar leuker!
Gezien de late bestuurswissel in het seizoen 20-21 waren we toen wat te laat op de transfermarkt voor 21-22. Ook begin 2022 was onze kern dus eigenlijk nog wat te smal, maar toch kregen we bij momenten al mooi voetbal te zien.
Onze T1 Yves Rottiers zorgde voor een mooie inhaalbeweging. Het seizoen 22-23 werd begonnen met maar liefst een 15-tal extra spelers in de kern!
Niet onbelangrijk: hierbij ook enkele jongeren die doorstroomden uit onze jeugd. Met een mix van ervaring en aanstormende jeugd kregen we al leuke wedstrijden te zien en gaan de resultaten ook in stijgende lijn. Goe bezig jongens.
Ook bij onze jeugd werd 2022 een topjaar. Bij de jongste spelertjes (tot 8 jaar) hebben we nu van elke U een ploeg, bij onze U8 zelfs 2! Vanaf U10 spelen we nog steeds onder Jeugdopleiding Vaartland, samen met onze vrienden van Sporting Tisselt. Ook daar hebben we nog enkele gemotiveerde talenten rondlopen.
Onze GC Tom Guedin had meer dan zijn werk met alle nieuwe inschrijvingen. En dan kwam augustus 2022 er nog aan. Een maand die met oranje-blauw-gouden letters wordt geschreven in onze geschiedenisboeken. Onder impuls van Amélie Van Dam werd VKH Dames gestart. Velen kijken ondertussen al uit naar de thuiswedstrijden van onze leeuwinnen op vrijdagavond. In de heenronde moesten ze thuis slechts 1x een gelijkspel toestaan. Alle andere thuiswedstrijden werden gewonnen, van een thuisreputatie gesproken.
Onze veteranen zijn intussen al aan hun 2e seizoen bezig. Tot hiertoe speelden zij enkel vriendenwedstrijden, maar helaas moesten we vaststellen dat veel tegenstanders op het laatste moment zulke matchen afbellen. Niet leuk voor onze ervaren voetbalhongerige leeuwen natuurlijk. Daarom schreven we voor 2023 graag in op het nieuwe 8-a-side concept van Voetbal Vlaanderen. Met een 5-tal clubs uit de omgeving wordt bij elke club een tornooi ingericht waar de 5 Vets-ploegen op zoek gaan naar eeuwige roem en natuurlijk voetbalplezier!
Met zoveel sportief geweld konden natuurlijk ook ons bestuur en medewerkers niet stilzitten. Onze PR-manager Gert Boschmans ging in gesprek met een pak trouwe en nieuwe sponsors. Resultaat: zowat elke meter van onze omheining is bedekt met een glanzend nieuw reclamepaneel. In onze kantine werden maar liefst 3 extra TV's geplaatst voor clubinformatie en boodschappen van onze sponsors.
En nog was het verhaal van 2022 niet geschreven. De Sint kwam nog langs met een pak nieuwe LED-lampen voor ons oefenveld. Alweer een pak volk tevreden: meer licht voor spelers en trainers en een lagere elektriciteitsrekening voor onze penningmeester!
Bedankt aan alle spelers, trainers, bestuur, medewerkers, supporters, sponsors, sympathisanten... voor een prachtig 2022 en veel geluk en succes gewenst voor 2023.


VK Heindonk, meer dan voetbal