OPNIEUW VOETBALWEDSTRIJDEN MÉT PUBLIEK

-Alle sportactiviteiten- en wedstrijden bij alle leeftijdscategorieën kunnen hervat worden, zonder dat social distance hierbij moet toegepast worden voor de sportbeoefenaar. Dit wil zeggen dat alle vormen van voetbalwedstrijden kunnen doorgaan vanaf 1 juli 2020. Dit geldt zowel voor het veldvoetbal, futsal als minivoetbal.
-Er moet steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig zijn.
-De handen en het gemeenschappelijk sportmateriaal,moeten voor en na de activiteit gewassen worden.
-Activiteiten kunnen doorgaan met publie
     -Vanaf 1 juli: max 200 indoor – 400 outdoor
     -Vanaf 1 augustus: max 400 indoor – 800 outdoor
     -Een uitzondering om deze limiet te overschrijden, kan gevraagd worden aan lokale overheden voor permanente infrastructuren met een zittend publiek, met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften.
     -Het is geen verplichting om deze toeschouwers te laten zitten. Ten alle tijden moet natuurlijk de social distancing gewaarborgd blijven tussen toeschouwers. Het zitten kan wel een handig instrument zijn om tegemoet te komen aan deze voorwaarde.
-Kleedkamers en douches worden opnieuw toegankelijk vanaf 1 juli. 
     -We vragen onze clubs zoveel mogelijk spreiding te voorzien zodat er niet teveel mensen tegelijk in 1 kleedkamer aanwezig zijn. We rekenen op de creativiteit en praktisch inzicht van onze clubs om risicovolle situaties zoveel mogelijk te mijden.
     -Indien het praktisch mogelijk is zou het aangewezen zijn de scheidsrechters een grote kleedkamer aan te bieden opdat zij zich niet met meerdere personen in een zeer kleine ruimte dienen om te kleden.     
     -We raden aan tussen de wedstrijden of trainingen de kleedkamers goed te kuisen.
-Ook de sportkantine kan opnieuw open sinds 8 juni 2020. Dit wil zeggen dat u tijdens vriendschappelijke wedstrijden, tornooien,… eten en drinken kan verkopen. De sportkantines volgen de regels van de horeca. Dit betekent dat er verplicht zittend wordt geconsumeerd IN de kantine. Alle richtlijnen worden in deze praktische gids gebundeld.
-De zes gouden regels blijven van kracht, namelijk
     -het respecteren van de hygiënevoorschriften;
     -activiteiten liefst in de buitenlucht organiseren;
     -het nemen van extra voorzorgsmaatregelen voor mensen die tot risicogroepen behoren;
     -het respecteren van de veiligheidsafstand;
     -de regel van de uitgebreide bubbel, die wordt vergroot van 10 naar 15 verschillende mensen per week, naast het gezin. Ter herinnering: dit is een individueel recht;
     -groepsactiviteiten mogen niet meer dan 15 personen omvatten, inclusief kinderen. Dit geldt voor alle niet-gekaderde samenscholingen, ongeacht of ze binnen- of buitenshuis plaatsvinden.
-Uitgebreide informatie kan u terugvinden via de coronawebsiteVSF of Sport Vlaanderen.